Viimeisimmät
Tapahtumat ja tilaisuudet
14.12.2023

Webinaari: Kaksi tuoretta kyselytutkimusta luottamuksesta mediaan 26.1.2024

Monikriisien aikana, monimuotoisessa ja -mutkaisessa mediamaisemassa kansalaisten on yhä vaikeampaa mutta entistäkin tärkeämpää löytää luotettavien sisältöjen äärelle. Kansalaisten luottamus tietoinstituutioihin, kuten mediaan, on tärkeää demokratialle,  mutta journalismin on se ansaittava. Miten suomalaiset päätoimittajat kokevat toimintaympäristönsä sekä yleisöjen luottamuksen rakentamisen osatekijät ja reunaehdot? Miten mediakuluttajat kokevat luottamuksen eri viestimiin – niiden vallan ja vastuun sekä luottamukseen vaikuttavat seikat?

Tutkimuskonsortio DECA ja Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus toteuttivat loppukeväästä 2023 kaksi kyselytutkimusta, joista toinen oli suunnattu päätoimittajille ja toinen kansallisesti 15–79-vuotiaille suomalaisille, osittain yhtenäisin kysymyksin. Yleisöjä koskeva kysely toistettiin myös Norjassa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Perjantaina 26.1. klo 9–10 järjestettävässä webinaarissa julkaistaan näiden kyselytutkimusten yhteinen raportti ja kerrotaan sen keskeisistä tuloksista.

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan tutkimusten tavoitteista, tuloksista ja johtopäätelmistä!

Ilmoittaudu tilaisuuteen 25.1. mennessä tällä lomakkeella.

**

Demokratian episteeminen toimintakyky algoritmien aikakaudella (DECA) tutkii yhteiskunnan tiedollisia järjestelmiä, käytänteitä ja ongelmia yksilöiden, instituutioiden ja digitaalisten infrastruktuurien tasoilla. Hanke tuo yhteen tutkijoita Helsingin, Itä-Suomen ja Tampereen yliopistoista sekä Aalto-yliopistosta ja Nuorisotutkimusseurasta. DECA:n yhteistyökumppanit ovat ministeriöitä, kansalaisjärjestöjä ja mediatoimijoita. Tutkimusta rahoittaa Strategisen tutkimuksen neuvosto.

Turun yliopiston ​Tulevaisuuden tutkimuskeskus on monitieteinen tutkimus-, koulutus- ja kehittämisorganisaatio, jonka johtoajatuksena on vastuullinen ja kestävä tulevaisuus. Se tuottaa näkemyksellistä tulevaisuustietoa, jonka tavoitteena on antaa välineitä vastuulliseen päätöksentekoon ja herättää yhteiskunnallista keskustelua.

Kyselyjen toteutusta ovat tukeneet pohjoismainen NORDIS-observatorio ja C.V.  Åkerlundin mediasäätiö.

Takaisin

arrows & pagination

Style Guide