Viimeisimmät
Tapahtumat ja tilaisuudet
20.12.2023

Tekoäly kääntäjänä ja tulkkina - paneelikeskustelu 25.1.

Tervetuloa Tieteiden yön yhteydessä järjestettävään paneelikeskusteluun, jossa aiheina tekoäly, konekääntäminen ja konekäännöslukutaito. Paneelikeskustelu järjestetään 25.1.2024 klo 17:00-18:00 Tekstin talon permantosalissa (Lintulahdenkatu 3). Keskustelua voi seurata myös etäyhteydellä.

Kieltä käsittelevien tekoälysovellusten käyttö lisääntyy tilanteissa, joissa kommunikoidaan eri kielten välillä kirjallisesti tai suullisesti. Paneelikeskustelussa avataan, miten kääntävät ja tulkkaavat tekoälysovellukset toimivat ja miten niiden toiminta vertautuu kielialan ammattilaisen tekemään työhön. Mikä on tekoälysovellusten rooli tulevaisuuden ammatillisissa yhteyksissä ja arjessa? Paneelia moderoi professori Maarit Koponen (DECA, Itä-Suomen yliopisto). Keskustelemassa ovat erityisasiantuntija Gun-Viol Vik (Diak), tutkijatohtori, yliopisto-opettaja Mary Nurminen (DECA,Tampereen yliopisto ja Itä-Suomen yliopisto), kehityspäällikkö ja Tekoäly 123 -kirjan kirjoittaja Aleksi Kallio (CSC) ja kääntäjä, kieliteknologian asiantuntija Heli Ervasti (Luola Consulting).

DECA järjestää tilaisuuden yhdessä Suomen kääntäjien ja tulkkien liiton (SKTL) kanssa.

Lisätietoja tilaisuudesta Tieteiden yön verkkosivuilla.

Tieteiden yö on tieteen oma kaupunkitapahtuma Helsingissä. Vuosittain tammikuussa järjestettävää tapahtumaa vietetään seuraavan kerran torstaina 25.1.2024. Kirjava ohjelmanjärjestäjien joukko takaa sen, että illan ja yön aikana päästään nauttimaan niin mukaansatempaavista luennoista kuin oivaltamisesta itse tekemällä. Kaikkiin Tieteiden yön tapahtumiin on vapaa pääsy!

Takaisin

arrows & pagination

Style Guide