Viimeisimmät
Tapahtumat ja tilaisuudet
10.1.2024

Tarinoiden sota 6.2.

Aika: 6.2. klo 17

Paikka: Tiedekulma (Yliopistonkatu 4)

Venäjän hyökkäys Ukrainassa, sota Lähi-idässä ja monet muut konfliktit synnyttävät informaatiotulvan. Kilpailevat tarinat sekä sosiaalisessa mediassa leviävä disinformaatio ja propaganda hämärtävät todellisuutta ja lisäävät vastakkainasettelua eri osapuolten välillä.

Tilaisuudessa DECA-konsortion johtaja Mervi Pantti keskustelee yhdessä Lähi-idän tutkimuksen professori Hannu Juusolan ja poliittisen historian väitöskirjatutkija Joonas Pörstin kanssa siitä, miten valtiot ja muut toimijat pyrkivät saamaan julkisen mielipiteen puolelleen sodan keskellä. Mikä on median, faktojen ja tutkitun tiedon rooli informaation vyöryssä? Kuinka digijätit vaikuttavat sodasta syntyviin kertomuksiin? Tilaisuuden juontaa Helmiina Suhonen.

Voit seurata keskustelua paikan päällä Tiedekulmassa  (Yliopistonkatu 4) tai striimin välityksellä Tiedekulman sivuilla. Keskustelusta julkaistaan jälkikäteen tallenteet Tiedekulman Youtube-kanavalla ja yleisimmissä podcast-sovelluksissa. Tapahtuma on osa Maailma nyt -tapahtumasarjaa, joka auttaa ymmärtämään miten tunteita herättävät tarinat syntyvät ja toimivat.

Takaisin

arrows & pagination

Style Guide