Viimeisimmät
Tapahtumat ja tilaisuudet
8.12.2023

Mediakritiikin iltapäivä: Uutismedia ja luottamus 7.2.2024

Kuva: Pixabay / geralt

Tutkimusten mukaan suurin osa suomalaisista luottaa uutisiin. Moni kuitenkin tuntee journalismia kohtaan myös epäluottamusta. Tutkijat ovat selvittäneet uutismediaa kohtaan tunnetun epäluottamuksen syitä ja journalistit pohtineet keinoja sen lievittämiseksi. Miksi yksi luottaa uutisiin ja toinen ei? Mistä luottamus syntyy ja mikä sitä nakertaa? Millaisista asioista koostuu oma näkemyksesi uutismedian luotettavuudesta tai epäluotettavuudesta?

Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan näistä teemoista Mediakritiikin iltapäivään Tampereelle kirjastotalo Metson Lehmus-saliin 7. helmikuuta kello 17.00–18.30.

Yleisökeskustelun virittäjinä ovat päätoimittaja Sanna Keskinen Aamulehdestä, kulttuuritoimituksen tuottaja Jussi Latvala Yle Uutisista, opiskelija Toni Mäkelä Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto SAKKI ry:stä sekä yliopistotutkija Reeta Pöyhtäri ja valokuvaaja, kuvajournalismin yliopisto-opettaja Elias Lahtinen Tampereen yliopistosta.

Keskusteluttajina ovat tutkijat Mikko Hautakangas ja Salla Tuomola Tampereen yliopistosta.

Mediakritiikin iltapäivä on kaikille avoin ja maksuton Mediataitoviikon yleisötapahtuma. Sitä ei striimata eikä taltioida.

Mediakritiikin iltapäivän tuottavat yhteistyössä Tutkimuskeskus Comet, Media- ja viestintätieteellinen seura Mevi ry ja Media & viestintä -lehti, Tampereen kaupunginkirjasto sekä DECA-tutkimushanke. Vuosien 2019–2023 Mediakritiikin iltapäivät olivat osa C.V. Åkerlundin mediasäätiön rahoittamaa tiedekasvatus- ja medialukutaitohanketta Viestintä- ja mediatutkimuksen toisen asteen yhteys. Vuoden 2024 tapahtuma on osa Alfred Kordelinin säätiön rahoittamaa Uutislukupiiri-hanketta.

Lisätietoja Tampereen yliopiston sivuilla.

Takaisin

arrows & pagination

Style Guide