Viimeisimmät
Muut
8.11.2023

Faktabaarille 50 000 euron Alfred Kordelin palkinto

DECA:n partnerille Faktabaarille on myönnetty arvostettu AlfredKordelin palkinto. Alfred Kordelin säätiö jakaa palkintoja yksityishenkilöille,työryhmille ja yhteisöille, jotka ovat työllään edistäneet tehokkaastisuomalaista kulttuuria tieteen, taiteen, kirjallisuuden tai kansanvalistuksenalalla. Palkinnon arvo on 50 000 euroa.

Perusteluissa todetaan, että Faktabaarin työ on esimerkillistä ja tärkeää aikana, jolloin väärä tieto voi levitä vauhdilla. Erityistä kiitosta Faktabaari saa toiminnastaan kriisitilanteissa, kuten vaalien alla sekä koronapandemian ja Venäjän hyökkäyssodan aikana. Näissä demokratian saranakohdissa tarvitaan Faktabaarin kaltaisia totuudenmukaisia tiedon välittäjiä, jotka tekevät sujuvaa yhteistyötä muun muassa journalistien, kasvattajien ja tutkijayhteisön kanssa.

DECA tekee tiivistä yhteistyötä Faktabaarin kanssa muun muassa digitaalisen informaatiolukutaidon edistämiseksi. Viimeisimpänä lokakuun alussa järjestetty FactHacker -hackathon -tapahtuma, jossa DECA:n tutkija Arseniy Svynarenko toimi kutsuttuna tuomarina.

Faktabaarin lisäksi Alfred Kordelin palkinnon saivat tänä vuonna zoonoosivirologianprofessori Olli Vapalahti sekä kirjailija, kääntäjä Stefan Moster.

Lisätietoja palkinnosta ja palkituista löytyy Alfred Kordelin säätiön ja Faktabaarin verkkosivuilta.

Takaisin

arrows & pagination

Style Guide